Tutoriale foto

(RO only, sorry).

Voi incerca să nu repet lucruri deja scrise în multe alte locuri. Mă voi baza pe linkuri și trimiterea la documentare.

În rest, să vedem.

http://primul-click.blogspot.com/

2 comments:

Anonymous said...

[am incercat sa iti scriu pe celalalt blog/articolul cu culoarea dar nu imi permite sa postez nici un comment]
Vladimir încerci sa explici gândiri avangardiste de sf. sec. XX început de secol XXI unui public care are valori din epoca bronzului. Amurgul Idolilor este o carte care încă naște controverse.[nu ma lasă sa te descurajez]
Mici obiecții:
"proprietăților fizice ale unui obiect și caracteristicile perceptorului. Proprietățile fizice determină spectrul luminos care părăsește suprafața obiectului."
Asta este în cazul obiectelor care au propria luminescenta (corpuri care emana energie) dar majoritatea corpurilor reflecta energie asa ca proprietatea fizica este la fel de importanta ca și energia disponibila (spectrul existent în acest caz)

"putem spune că raportat la individ există două laturi ale culorii unui obiect: o latură subiectivă care ține de proprietățile fizice ale materiei și o latură obiectivă" Am o mica obiecție fata de latura obiectiva, noi avem contact cu latura obiectiva sub forma de abstract mediat de subiectivul format din cunoștințele acumulate.
Modelul de culoare nu este format doar din 1 variabila, este format din 3 (HSL) Itten definește culoarea ca spațiul tridimensional format de coordonatele Hue (lungime de unda) Saturație (degradarea culorii în intensitate) luminescenta (degradarea culorii de la alb la negru). Acest model de culoare l-am folosit pentru a demonstra inexistenta completa a informației de culoare în articolul Nu exista fotografie color (pentru care am fost înjurat mult)
"obține culorile pe care le-am văzut eu ?" Este foarte simplu, lumea (prostimea) considera ca fotografia este un reper concret de realitate în lipsa divinului. Trăim într-o lume subiectiva, cu valori și iedei contrare, greu de înțeles de cele mai multe ori, și chiar mai greu de acceptat. Valorile propuse de Berkeley nu sunt digerabile intre 2 crembusti asa ca lumea se ancorează în lucruri aparent reale. In momentul în care editezi o imagine tu ii demonstrezi acelui individ ca gândirea lui naturalista este fundamental greșita, doar ca el nu poate accepta adevărurile fenomenologice (din varii motive) asa ca se rezuma a impune celorlalți adevarul care ii convine chiar dacă nu îl poate argumenta. Si în momentul în care încerci sa scoți un argument de la el o sa obții un involuntar răspuns hermeneutic "dacă toți și-ar edita imaginile în modul ala chikios ce s-ar întâmpla?" [răspuns: ar fii la fel de multe imagini proaste, nu editarea le scrie]

Vladimir C. said...

Am mutat comentariul. Încearcă cu alt browser, eu nu am putut comenta cu Chrome, o fi vreo perturbație în universul Google.